Verheven Steen: deel 1, 2 en 3

Verheven Steen: deel 1, 2 en 3


Auteur:Weis

 • Nederlands
 • 1680pagina’s
 • Luitingh-Sijthoff
 • maart 2007
 • Samenvatting

  Loerem is vol gevaar: het is een wereld vol wonderlijke schoonheid en genadeloos bedrog, bevolkt door mensen, elfen, dwergen en orken in een wankel evenwicht van macht en eigenbelang. Een wereld geregeerd door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de magie van de Verheven Steen. En daar, in het hart van Loerem, sluimert een allesbehalve vergeten kwaad.

  Bron van Duisternis / Verheven Steen deel 1

  Gareth is nog maar een kind als hij wordt uitverkoren ranseljongen te worden van de eigenzinnige jonge Dagnarus, de tweede troonopvolger van Loerem. Dagnarus is vastbesloten de troon te bemachtigen, tot elke prijs. Gareth moet letterlijk de klappen opvangen voor de straf die de prins niet mag krijgen maar wel verdient.Maar hoe wreed en koppig Dagnarus ook is, hij heeft toch een hart. En hij wordt vreselijk verliefd op de gehuwde elfenschoonheid Vrouwe Valura Mabreton, die hij moet en zal veroveren…

  Wachters van de leegte / Verheven Steen deel 2

  Zijn hele leven heeft ridder Gustav gezocht naar het verloren gewaande vierde deel van de Verheven Steen. Eindelijk, in een gebied dat ooit aan het versmade Pecwae-volk toebehoorde, vindt hij het – in het graf van een Wachter.

  Reis voorbij het einde / Verheven Steen deel 3

  Shadamehr, teruggekeerd van de drempel van de dood, moet in het reine komen met zichzelf en zijn demonen. Het enige dat hij kan doen is zijn lot in eigen handen nemen, de Verheven Steen ontdekken en die terugbrengen naar zijn rechtmatige plaats, in de armen van de Scheppers. Dat betekent een krachtmeting met Dagnarus, de gevreesde machtswellusteling.