TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen | 9789089544476

Geneeskunde & Verpleging

Auteur: David Berceli

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789089544476
  • Druk: 1
  • september 2012
  • 130 pagina's

Samenvatting

TRE staat voor Tension and Trauma Releasing Exercises
(vrij vertaald: traumaen spanningsreducerende oefeningen)

TRE is ontworpen om grote groepen mensen te helpen, die een ervaring hebben meegemaakt variërend van milde stress tot ernstige trauma’s. David Berceli heeft altijd TRE gepresenteerd als een zelfhulpmethode voor personen die misschien geen toegang hebben tot therapie of andere vormen van ondersteuning. Ook zijn er veel mensen die geen therapie nodig hebben, maar die gewoon een zelfhulpmethode willen om hun eigen dagelijkse stress te verminderen.

In dit boek worden zowel de theoretische achtergronden, als de oefeningen op een ook voor niet-therapeuten begrijpelijke manier uitgelegd.

TRE omvat een serie van zes oefeningen, die de spanning in de spieren helpt te verminderen. Alle zoogdieren gaan ook trillen/schudden na een stressmoment en gaan dan door met hun leven alsof er niks gebeurd is.
Deze oefeningen lokken dit trillen en of schudden uit. De op deze manier opgewekte trillingen, ook wel neurogene tremoren genoemd, beginnen diepe langdurige spanning in het lichaam los te maken. Waarna men zich heerlijk ontspannen voelt, net als na een massage.

TRE is ook zeer geschikt om preventief te doen. Het wordt ook gebruikt door dienstverleners die op regelmatige basis last hebben van ernstige stress of trauma, zoals:

-Politie en Brandweerpersoneel, Eerste Hulp medewerkers, NGO medewerkers
-Internationale bedrijven
-Militair personeel
-Non-profit organisaties
-Gezinnen en kinderen
www.traumaprevention.com