Lezen, weten en niet vergeten (ebook), Mark Tigchelaar | 9789000344338

Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness

Uitgever:

Samenvatting

Informatie sneller opnemen, verwerken en onthouden

We worden overladen met informatie.

  • Hoe kun je deze grote hoeveelheden informatie sneller verwerken en analyseren, zonder dat dit ten koste gaat van het tekstbegrip?
  • Hoe blijf je geconcentreerd?
  • Hoe onthoud je alles?

Mark Tigchelaar geeft acht principes die ervoor zorgen dat je makkelijker informatie kunt opnemen, verwerken en onthouden. In zijn nieuwe boek laat Tigchelaar zien dat ons brein volgens vaste patronen werkt en hoe je deze patronen kunt doorbreken. Tigchelaar maakt duidelijk dat iedereen sneller informatie kan opnemen, verwerken en onthouden als je maar de acht principes in je achterhoofd houdt!

Mark Tigchelaar (1984) kreeg kort voordat hij psychologie ging studeren te horen dat hij zwaar dyslectisch is. Gedurende zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in hoe mensen meer uit hun hersenen kunnen halen. Met zijn bedrijf MTcompany geeft hij veel trainingen over deze onderwerpen en is hij daarnaast betrokken bij verschillende tv-programma”s over het brein. Eerder schreef hij het boek Haal meer uit je hersenen (meer dan 18.000 exemplaren van verkocht). Inmiddels heeft hij meer dan 70.000 mensen mogen opleiden in de technieken om meer uit het brein te halen.