Boekbeschrijvingen

Klare Taal

Auteur:Rieuwerd Buitenwerf

 • Nederlands
 • 129 pagina’s
 • Nederlands Bijbelgenootschap
 • februari 2007
 • Samenvatting

  Klare taal
  Een eigentijdse inleiding op het lezen van de Bijbel
  Simon heeft pech in de liefde. Hij valt op verkeerde vrouwen. Voor een Isra et was een Filistijnse vrouw een foute vrouw. Simson trouwt zo’n Filistijnse vrouw, en jawel, zij bedriegt hem. Ze gaat niet vreemd, maar ze verraadt de geheimen die ze samen delen.
  Reizen, zwangerschap en de liefde-je kunt erover lezen in glossy tijdschriften, maar ook in een eeuwenoud boek: de Bijbel. Wat horen we in de Bijbel over de mensen van toen? Hoe leefden ze?
  In bijna elk bijbelboek speelt God een hoofdrol, maar niet steeds op dezelfde manier. Hoe zit dat precies? Aan de hand van dit soort vragen wordt de lezer van Klare taal door de Bijbel heengeleid.
  Rieuwerd Buitenwerf heeft zestig verhalen en gedichten in heldere taal toegelicht. Hij bespreekt niet alleen mooie en bekende teksten , maar ook vreemde verhalen over geweld, vrouwen en seksualiteit.
  Klare taal sluit af met een hoofdstuk over boeken die niet in de Bijbel terechtgekomen zijn, zoals het Judasevangelie en de Zoon van God-tekst uit Qumran.
  Rieuwerd Buitenwerf is bijbelwetenschapper en hoofd van de afdeling Vertalen en Uitgeven van het Nederlands Bijbelgenootschap.

  Exit mobile version