De Vrouwe Van De Camino

De Vrouwe Van De Camino


Auteur:W. J. Ouweneel

 • Nederlands
 • 447 pagina’s
 • Barnabas
 • oktober 2006
 • Samenvatting

  De vrouwe van de Camino
  Waarom lopen er tienduizenden mensen per jaar de pelgrimsweg naar Santiago de Compostela, een route door Noordwest-Spanje, die ook wel de Camino wordt genoemd? Rooms-katholieken, maar ook protestanten, athe en en occultisten, zelfs boeddhisten, joden en moslims reizen jaarlijks naar de stad waar volgens de overlevering de beenderen van de apostel Jakobus zouden liggen. Vaak dragen de pelgrims niet alleen hun rugzak, maar ook een heel levensverhaal als bagage met zich mee.
  Willem J. Ouweneel legde in 2005 zelf een kleine achthonderd kilometer van de Camino af en baseerde daar deze roman op. In De vrouwe van de Camino loopt Theo, een evangelische (ex-)voor-ganger, de Camino om God en zichzelf terug te vinden. Ook is hij op zoek naar de vervulling van een profetie die hij van tevoren heeft ontvangen: de ontmoeting met een onbekende vrouw.
  Willem J. Ouweneel is een bekende auteur en spreker. Hij promoveerde zowel in de biologie als in de filosofie en de theologie en is als docent verbonden aan verschillende academische instellingen, waar hij filosofie en theologie doceert.
  Naast romans heeft hij talloze boeken geschreven op het gebied van Bijbel en wetenschap. Eerder publiceerde hij bij deze uitgeverij onder andere De kleine kudde en Een veldhoen op de bergen.
  De auteur als pelgrim op de Camino