De Hemeltoorn

De Hemeltoorn


Auteur:Kacy Barnett-Gramckow

 • Nederlands
 • 366 pagina’s
 • Barnabas
 • december 2006
 • Samenvatting

  Kacy Barnett-Gramckow
  De hemeltoorn
  Mijn vijanden zullen je haten. Dat waren de woorden van haar moeder.
  Ima, dacht Susanna met pijn in het hart, ik haat uw vijanden. O, Allerhoogste, geef dat ik me waardig gedraag.
  De kloof tussen dienaren van de Allerhoogste en de mensen die zich van Hem afgekeerd hebben, wordt in de eeuwen na de zondvloed steedsgroter. Susanna, dochter en evenbeeld van Keren, loopt gevaar. Ze moet zorgen dat ze bij haar moeders vijanden uit de buurt blijft.
  Wanneer ze door onvoorziene omstandigheden toch in de Grote Stad terechtkomt, wordt ze onmiddellijk herkend en gevangengenomen. Wanhopigvraagt Susanna zich af of ze haar familie en haar geliefde Kaleb ooit terug zal zien.
  In de Grote Stad is Susanna er getuige van hoe de inwoners verder bouwen aan de kolossale toren van de inmiddels overleden koning Nimrod. Een toren ter ere van de zon-als regelrechte uitdaging aan de God van hemel en aarde.
  Maar de Allerhoogste laat niet met zich spotten. De rebeilie van de inwoners van de Grote Stad leidt tot een reeks gebeurtenissen die voor grote opschudding zorgen en onomkeerbare gevolgen zullen hebben.
  De hemeltoorn vertelt het aangrijpende verhaal van de Babylonische spraakverwarring. Een menselijk verhaal over angst, strijd, verdeeldheid, geloof en nieuwe hoop.